TAEKWONDO KLUB CRO STAR MOSTAR


DATUM OSNIVANJA: 2002.

GRAD: MOSTAR

ID BROJ KLUBA: 

BROJ ČLANOVA: 130

TELEFON: 063 345 968

E-MAIL: crostar_tkd@yahoo.com

WEB: www.crostar.orgTaekwondo klub CRO STAR osnovan je u jesen 2002. kao prvi i jedini klub takve vrste u Mostaru i Hercegovini. Vodi ga trenerica Klaudia Marić, koja je i osnivač taekwondo-a u Mostaru. Već dugi niz godina se uspješno bavi ovom borilačkom vještinom. U svojoj sportskoj karijeri je bila na velikom broju turnira, od državnih do međunarodnih i A klasa turnira, osvojivši medalju na svakom od njih.


Na treningu se uče ručne i nožne tehnike uključujući atraktivne leteće nožne tehnike, napad i obrana u 4 pravca, borba na 3 koraka, borba na 1 korak, samoobrana, forme, razbijanje dasaka, poluslobodna i slobodna borba/sportski taekwondo. Učenici ovog kluba podjeljeni su na: taekwondo klince, početnike, napredne, rekreativce i sportaše.

Treninzi se održavaju u klupskoj dvorani u garaži Orke. Dvorana je opremljena svim rekvizitima, koji su potrebni za razne vidove treninga.

Danas klub okuplja oko 130 članova. Na natjecanjima Cro Star predstavljaju borci u svim uzrasnim skupinama (kikići, vrtićanci, mlađi kadeti, stariji kadeti, juniori, seniori) i formaši također u svim uzrasnim skupinama (mlađi kadeti, stariji kadeti, juniori, seniori).
U klubu imamo reprezentativce, državne prvake, prvake Balkana, prvake otvorenog prvenstva Bavarske (Njemačka), vice-prvaka otvorenog prvenstva Njemačke (Hamburg), osvajače titula na međunarodnim turnirima u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Češkoj, Slovačkoj, Makedoniji, Crnoj Gori.

NAJAVA

TAKMICENJA

18.02.2018.

Prvenstvo Kantona Sarajevo WTF

ODRŽANA SKUPŠTINA TKD SF BIH U LIVNU

U Livnu je održana redovna skupština Taekwondo saveza Federacije Bosne i Hercegovine kao i IV sjednica upravnog odbora saveza. 

SARAJEVO OPEN I PROTOKOL O SURADNJI

Na dan održavanja turnira "Sarajevo Open" naš gost je bio generalni sekretar Taekwondo asocijacije Srbije g.Zoran Ćendić a razlog njegovog dolaska je potpisivanje protokola o suradnji...

SARAJEVO OPEN

16.12.2017 godine u Sarajevu se odrzava turnir "Sarajevo open" na kojem ce biti po prvi put od postojanja Taekwondo saveza F BiH prijavljena reprezentacija ovog saveza sto je historijski događaj za nas savez.

ODRŽAN SAJAM SPORTA U BEOGRADU

Od 24. do 26. 11.2017. godine je održan Sajam sporta u Beogradu. Na navedenom sajmu je prisustvovao predsjednik TKDS F BiH gosp. Samir Šarić gdje je posjetio štand Taekwondo asocijacije Srbije...

III SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA TKDS F BIH

Dana 22.11.2017 godine sa početkom u 17.00 sati u Vogošći je održana III sjednica Upravnog Odbora TKDS Federacije BiH

ZAVRŠENO TAKMIČENJE OLOVO OPEN

U subotu 18.11.2017. je održan taekwondo turnir Olovo Open 2017 prema pravilima WTF, ETU, TKDSBIH, TKDSZDK, sistem eliminacije. Turnir je održan u sportskoj dvorani Olovo u organizaciji taekwondo akademije Olovo.

19. BALKANSKO PRVENSTVO U TURSKOJ

Ispred Taekwondo saveza Federacije Bosne i Hercegovine je na 19. Balkanskog Prvenstvu u Edirne u Turskoj za Reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupilo 52 takmičara iz 8 zemalja učesnica i osvojili 6 zlatnih medalja, 4 srebrene medalje i7 bronzanih medalja.

PREMIJER KONAKOVIĆ PRIMIO ZLATNU TAEKWONDO REPREZENTATIVKU BIH KATARINU KRAIŠNIK

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković primio je danas zlatnu teakwondo reprezentativku Bosne i Hercegovine Katarinu Kraišnik, koja je na nedavno održanom Europskom kadetskom taekwondo prvenstvu u Budimpešti osvojila zlatnu medalju za našu zemlju.

TAKMIČENJA

18.FEBRUAR PRVENSTVO KANTONA SARAJEVO WTF

24.FEBRUAR PRVENSTVO ZE-DO KANTONA WTF KAKANJ

10.MART ISKRA OPEN WTF SARAJEVO

11.MART POLAGANJE CRNOG POJASA WTF

17.MART DRŽAVNO PRVENSTVO BRČKO

24.MART BOSNA OPEN WTF VISOKO

KLUBOVI

RANG LISTE

SENIORI

10.09.2017

SENIORI

10.09.2017