TAEKWONDO KLUB KEUMGANG SARAJEVO


DATUM OSNIVANJA: 

GRAD: SARAJEVO

ID BROJ KLUBA: 

BROJ ČLANOVA: 

TELEFON: +38761242259

E-MAIL: analbantic@yahoo.com

WEB: www.keumgang.orgOlimpijski klub WTF – TKD Keumgang nastao je januara 2016-te godine nakon inicijative nekoliko sarajevskih trenera i uprave koju čine roditelji svjesni vrijednosti taekwondoa.
 

Prvobitno debitujemo u saradnji prijateljskog TKD Kluba Novi Grad Sarajevo a treninzi u nedostatku sportskih objekata odvijaju se u mjesnoj zajednici lokaliteta Stup-Ilidža. Iako se radi o lokalitetu bez zvaničnih sportskih dešavanja i slabog sluha za vrijednosti najmlađe populacije, nakon gradnje novih naselja i rasta broja djece za 20 % u odnosu na uže gradske zone broj polaznika Keumgang-a u stalnom je porastu. Nakon zvaničnog upisa u registar kod Ministarstva za sport i kulturu klub sa 5 članova prerasta u ozbiljno udruženje sa 30 članova različitih polova i dobnih skupina.
 

Simbolično ime preuzeto je od riječi Keumgang što na korejskom jeziku označava dragocijeni dijamant i savršenstvo oblika.  Pomsae Trećeg Dana majstorskog zvanja nosi identičan naziv.

NAJAVA

TAKMICENJA

18.02.2018.

Prvenstvo Kantona Sarajevo WTF

ODRŽANA SKUPŠTINA TKD SF BIH U LIVNU

U Livnu je održana redovna skupština Taekwondo saveza Federacije Bosne i Hercegovine kao i IV sjednica upravnog odbora saveza. 

SARAJEVO OPEN I PROTOKOL O SURADNJI

Na dan održavanja turnira "Sarajevo Open" naš gost je bio generalni sekretar Taekwondo asocijacije Srbije g.Zoran Ćendić a razlog njegovog dolaska je potpisivanje protokola o suradnji...

SARAJEVO OPEN

16.12.2017 godine u Sarajevu se odrzava turnir "Sarajevo open" na kojem ce biti po prvi put od postojanja Taekwondo saveza F BiH prijavljena reprezentacija ovog saveza sto je historijski događaj za nas savez.

ODRŽAN SAJAM SPORTA U BEOGRADU

Od 24. do 26. 11.2017. godine je održan Sajam sporta u Beogradu. Na navedenom sajmu je prisustvovao predsjednik TKDS F BiH gosp. Samir Šarić gdje je posjetio štand Taekwondo asocijacije Srbije...

III SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA TKDS F BIH

Dana 22.11.2017 godine sa početkom u 17.00 sati u Vogošći je održana III sjednica Upravnog Odbora TKDS Federacije BiH

ZAVRŠENO TAKMIČENJE OLOVO OPEN

U subotu 18.11.2017. je održan taekwondo turnir Olovo Open 2017 prema pravilima WTF, ETU, TKDSBIH, TKDSZDK, sistem eliminacije. Turnir je održan u sportskoj dvorani Olovo u organizaciji taekwondo akademije Olovo.

19. BALKANSKO PRVENSTVO U TURSKOJ

Ispred Taekwondo saveza Federacije Bosne i Hercegovine je na 19. Balkanskog Prvenstvu u Edirne u Turskoj za Reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupilo 52 takmičara iz 8 zemalja učesnica i osvojili 6 zlatnih medalja, 4 srebrene medalje i7 bronzanih medalja.

PREMIJER KONAKOVIĆ PRIMIO ZLATNU TAEKWONDO REPREZENTATIVKU BIH KATARINU KRAIŠNIK

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković primio je danas zlatnu teakwondo reprezentativku Bosne i Hercegovine Katarinu Kraišnik, koja je na nedavno održanom Europskom kadetskom taekwondo prvenstvu u Budimpešti osvojila zlatnu medalju za našu zemlju.

TAKMIČENJA

18.FEBRUAR PRVENSTVO KANTONA SARAJEVO WTF

24.FEBRUAR PRVENSTVO ZE-DO KANTONA WTF KAKANJ

10.MART ISKRA OPEN WTF SARAJEVO

11.MART POLAGANJE CRNOG POJASA WTF

17.MART DRŽAVNO PRVENSTVO BRČKO

24.MART BOSNA OPEN WTF VISOKO

KLUBOVI

RANG LISTE

SENIORI

10.09.2017

SENIORI

10.09.2017