TAEKWONDO KLUB NOVI GRAD SARAJEVO


DATUM OSNIVANJA: 2002.

GRAD: SARAJEVO

ID BROJ KLUBA: 

BROJ ČLANOVA: 150

TELEFON:   +387 33 452-994

E-MAIL: tkdnovigrad@yahoo.com

WEB: www.tkdnovigrad.baZa vrlo kratak period, počev od oktobra 2002. godine kada je i osnovan, taekwondo klub je došao u sam vrh taekwondoa u državi i regionu. Sam početak rada kluba okarakterisan je zaslugom Harisa Husića, jednog od osnivača, koji je zajedno sa Belmirom Berberovićem, tada nocioci crnog pojasa 1. DAN, pokrenuo školu taekwondoa u OŠ “Meša Selimović” u februaru iste godine.
Nešto kasnije, u oktobru 2002. godine, pokreću se škole na novim lokalitetima, OŠ “Grbavica 1” i Fitnes centru “Mojmilo”. Na putu do vrha, naši treneri, takmičari i ostali članovi kluba su uspjeli izgraditi jedan veoma čvrst i stabilan kolektiv koji se može pohvaliti izuzetnim rezultatima, kako onim takmičarskog profila, tako i onim koji se odnose na izgradnju ljudske ličnosti i karaktera. Posebno je izražen rad sa mladim ljudima i njihovim profiliranjem i školovanjem u segmentima sporta, posebice taekwondoa. Promicanje ljudskih vrlina i učenja naših ispravnih prethodnika, jedan su od primarnih ciljeva našeg djelovanja.

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo okuplja članove na nekoliko lokacija na području glavnog grada Bosne i Hercegovine. Osim toga posjeduje i privatnu dvoranu koja je na raspolaganju 24 sata dnevno, a koja u veoma moderno uređenoj atmosferi pruža vrhunske uslove za trening. Za ovih deset godina rada, klub je okupio, približno, 900 članova koji su se upoznali sa osnovama taekwondo učenja.

Trenutno, u klubu trenira oko 150 aktivnih članova svih uzrasta, oba spola. Jedan od naših vrlo inspirativnih projekata, na koji smo veoma ponosni, zasniva se na radu sa djecom od 3-6 godina starosti, popularno nazvan “taekwondo vrtić”. Sa druge strane, u klubu se trenutno pripremaju i potencijalni olimpijski kandidati koji će učestvovati na kontinentalnim kvalifikacijama za Olimpijske igre, Amir Katana (stipendista MOK-a) i Mufid Isaković, inače istakmuti i vrhunski taekwondo borci države BiH i regiona.

Sa članovima kluba radi pet stručno osposobljenih trenera visokih zvanja i nekoliko asistenata.
 

Treneri:
Belmir Berberović, dipl. kriminalista, taekwondo 4. DAN, hapkido 3.DAN;
Haris Husić, taekwondo 4. DAN, hapkido 1.DAN;
Bojan Lalić, student Pravnog Fakulteta, taekwondo 4. DAN, hapkido 1.DAN
Amin Avdović, student Fakulteta za sport, taekwondo 3. DAN, hapkido 1.DAN;
 

Asistenti: 
Nejla Kaljanac, taekwondo 3. DAN, 
Armin Gredić, taekwondo 2. DAN
Taekwondo club Bosna Visoko

NAJAVA

TAKMICENJA

18.02.2018.

Prvenstvo Kantona Sarajevo WTF

ODRŽANA SKUPŠTINA TKD SF BIH U LIVNU

U Livnu je održana redovna skupština Taekwondo saveza Federacije Bosne i Hercegovine kao i IV sjednica upravnog odbora saveza. 

SARAJEVO OPEN I PROTOKOL O SURADNJI

Na dan održavanja turnira "Sarajevo Open" naš gost je bio generalni sekretar Taekwondo asocijacije Srbije g.Zoran Ćendić a razlog njegovog dolaska je potpisivanje protokola o suradnji...

SARAJEVO OPEN

16.12.2017 godine u Sarajevu se odrzava turnir "Sarajevo open" na kojem ce biti po prvi put od postojanja Taekwondo saveza F BiH prijavljena reprezentacija ovog saveza sto je historijski događaj za nas savez.

ODRŽAN SAJAM SPORTA U BEOGRADU

Od 24. do 26. 11.2017. godine je održan Sajam sporta u Beogradu. Na navedenom sajmu je prisustvovao predsjednik TKDS F BiH gosp. Samir Šarić gdje je posjetio štand Taekwondo asocijacije Srbije...

III SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA TKDS F BIH

Dana 22.11.2017 godine sa početkom u 17.00 sati u Vogošći je održana III sjednica Upravnog Odbora TKDS Federacije BiH

ZAVRŠENO TAKMIČENJE OLOVO OPEN

U subotu 18.11.2017. je održan taekwondo turnir Olovo Open 2017 prema pravilima WTF, ETU, TKDSBIH, TKDSZDK, sistem eliminacije. Turnir je održan u sportskoj dvorani Olovo u organizaciji taekwondo akademije Olovo.

19. BALKANSKO PRVENSTVO U TURSKOJ

Ispred Taekwondo saveza Federacije Bosne i Hercegovine je na 19. Balkanskog Prvenstvu u Edirne u Turskoj za Reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupilo 52 takmičara iz 8 zemalja učesnica i osvojili 6 zlatnih medalja, 4 srebrene medalje i7 bronzanih medalja.

PREMIJER KONAKOVIĆ PRIMIO ZLATNU TAEKWONDO REPREZENTATIVKU BIH KATARINU KRAIŠNIK

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković primio je danas zlatnu teakwondo reprezentativku Bosne i Hercegovine Katarinu Kraišnik, koja je na nedavno održanom Europskom kadetskom taekwondo prvenstvu u Budimpešti osvojila zlatnu medalju za našu zemlju.

TAKMIČENJA

18.FEBRUAR PRVENSTVO KANTONA SARAJEVO WTF

24.FEBRUAR PRVENSTVO ZE-DO KANTONA WTF KAKANJ

10.MART ISKRA OPEN WTF SARAJEVO

11.MART POLAGANJE CRNOG POJASA WTF

17.MART DRŽAVNO PRVENSTVO BRČKO

24.MART BOSNA OPEN WTF VISOKO

KLUBOVI

RANG LISTE

SENIORI

10.09.2017

SENIORI

10.09.2017