O FEDERACIJI

 

Taekwondo savez  Bosne i Hercegovine postoji od 2002. godine i trenutno okuplja 54 kluba sa područja Federacije BiH i trenutno ima oko 3000 vježbača te aktivnih takmičara oko 1000 a što čine dječaci i djevojčice koje pokušavamo svakodnevno da sklonimo sa ulica te kako bih od istih napravili buduće uspješne ljude. Naš savez je jedan od rijetkih u regionu koji je ujedinio i okupio klubove iz dvije vertije Taekwondoa ( WTF i ITF) verzija.

 

Od kada smo ujedinili savez gdje praticipiraju klubovi iz obje verzije koi su registrovani na području Federacije BiH, što nije bilo davno doživili smo ekspanziju u razvoju a zašto je zaslužan tim stručnih i mladih ljudi koi vode ovaj savez.
 

Rezultati našeg rada su vidljivi tako da u 2017. godini imamo kadetsku evropsku prvakinju Katarinu Kraišnik, Svraka Farisa evropskog juniorskog viceprvaka, Nedžada Husića trećeg na evropskom juniorskom prvenstvu kao i pet balkanskih prvaka.
 

Svi ovi uspjesi su rezultirali da Katarina Kraišnik bude proglašena najperspektivnijom takmičarkom Bosne i Hercegovine.
 

Na čelu ovog saveza je predsjednik Samir Šarić koji je bio i dugogodišnji takmičar u ovom sporte te sa mladim ljudima iz upravnog odbora je unio svježinu i mnoge novine u rad saveza .
 

Nedavno je to bilo kada je ovaj savez bio razjedinjen i na koljenima a jedan od najzaslužnijih za ujedinjenje i procvat Taekwondo saveza F BiH je njegov predsjednik Samir Šarić sa članovima upravnog odbora i naravno svim  akteri koi su imali razumjevanja za njihove ideje.
 

Samir Šarić je rođen 1984. godine u Zenici i diplomirani kriminalista je  koji uskoro brani magistarski rad na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije,  nosilac I DAN crnog pojasa u Taekwondou sa dugogodišnjom takmičarskom karijerom. Obnašao je funkcije „Direktora reprezentacije BiH“ kao i „ Predsjednika disciplinske komisije „ Taekwondo saveza BiH a sada je Predsjednik Nadzornog odbora Taekwondo saveza BiH te Predsjednik Taekwondo saveza F BiH.

Čitav svoj život je posvetio Taekwondou jer kako kaže to je njegova ljubav te se zalaže za pravdu i pravičnost a i veliki je borac protiv nepravde koja jede ovo društvo i dugogodišnji je zaposlenik MUP-a Kantona Sarajevo a dok je predhodno radio i u MUP-u Republike Srpske.

Kaže da voli ovaj sport i dok god ima i jedan atom snage da će sve dati od sebe i da će se zalagati da Taekwondo dobije svoje mjesto u sportovima koje mu pripada.

 

NAJAVA

TAKMICENJA

18.02.2018.

Prvenstvo Kantona Sarajevo WTF

ODRŽANA SKUPŠTINA TKD SF BIH U LIVNU

U Livnu je održana redovna skupština Taekwondo saveza Federacije Bosne i Hercegovine kao i IV sjednica upravnog odbora saveza. 

SARAJEVO OPEN I PROTOKOL O SURADNJI

Na dan održavanja turnira "Sarajevo Open" naš gost je bio generalni sekretar Taekwondo asocijacije Srbije g.Zoran Ćendić a razlog njegovog dolaska je potpisivanje protokola o suradnji...

SARAJEVO OPEN

16.12.2017 godine u Sarajevu se odrzava turnir "Sarajevo open" na kojem ce biti po prvi put od postojanja Taekwondo saveza F BiH prijavljena reprezentacija ovog saveza sto je historijski događaj za nas savez.

ODRŽAN SAJAM SPORTA U BEOGRADU

Od 24. do 26. 11.2017. godine je održan Sajam sporta u Beogradu. Na navedenom sajmu je prisustvovao predsjednik TKDS F BiH gosp. Samir Šarić gdje je posjetio štand Taekwondo asocijacije Srbije...

III SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA TKDS F BIH

Dana 22.11.2017 godine sa početkom u 17.00 sati u Vogošći je održana III sjednica Upravnog Odbora TKDS Federacije BiH

ZAVRŠENO TAKMIČENJE OLOVO OPEN

U subotu 18.11.2017. je održan taekwondo turnir Olovo Open 2017 prema pravilima WTF, ETU, TKDSBIH, TKDSZDK, sistem eliminacije. Turnir je održan u sportskoj dvorani Olovo u organizaciji taekwondo akademije Olovo.

19. BALKANSKO PRVENSTVO U TURSKOJ

Ispred Taekwondo saveza Federacije Bosne i Hercegovine je na 19. Balkanskog Prvenstvu u Edirne u Turskoj za Reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupilo 52 takmičara iz 8 zemalja učesnica i osvojili 6 zlatnih medalja, 4 srebrene medalje i7 bronzanih medalja.

PREMIJER KONAKOVIĆ PRIMIO ZLATNU TAEKWONDO REPREZENTATIVKU BIH KATARINU KRAIŠNIK

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković primio je danas zlatnu teakwondo reprezentativku Bosne i Hercegovine Katarinu Kraišnik, koja je na nedavno održanom Europskom kadetskom taekwondo prvenstvu u Budimpešti osvojila zlatnu medalju za našu zemlju.

TAKMIČENJA

18.FEBRUAR PRVENSTVO KANTONA SARAJEVO WTF

24.FEBRUAR PRVENSTVO ZE-DO KANTONA WTF KAKANJ

10.MART ISKRA OPEN WTF SARAJEVO

11.MART POLAGANJE CRNOG POJASA WTF

17.MART DRŽAVNO PRVENSTVO BRČKO

24.MART BOSNA OPEN WTF VISOKO

KLUBOVI

RANG LISTE

SENIORI

10.09.2017

SENIORI

10.09.2017