U Zagrebu će se od 21. do 25. novembra održati 8. Otvoreno vuropsko klupsko prvenstvo u taekwondou pod posebnim epidemiološkim mjerama.

 

Bosnu i Hercegovinu će na ovom prvenstvu predstavljati 28 takmičara iz devet klubova. Najviše takmičara imat će Novi Grad Sarajevo, njih deset, a to su Ajna Makaš, David Marušić, Džejla Makaš, Emir Kaljanac, Ibrahim Đonko, Jusuf-Ali Rašidagić, Katarina Kraišnik, Nedžad Husić, Sadmir Habibović i Timur Subašić.

 

Željezničar će predstavljati Ema Kurić, Faris Korjenić, Lamija Zimonjić, Riad Kozić, dok isti broj takmičara ima Brčko za koji nastupaju Ivana Šarenac, Jelena Vasić, Milica Vasić i Mirjana Vasić.

 

Po dva takmičara nastupit će za Sarajevo (Ada Avdagić i Ira Grgić), Taekwondo akademija Tešanj (Nadina Mehmedović i Sabina Balić), i Mladost (Dora Marušić i Erol Nuci), dok će po jednog predstavnika imati ekipe Bosna Visoko (Fahrudin Adilović), Fojnica (Marija Štetić), te Jopa (Njegoš Pantić).

 

Promotor događaja je Evropska taekwondo federacija, a organizatori su Taekwondo klub Jastreb i Taekwondo klub Karlovac.

 

Same borbe održavaće se u Kristalnoj dvorani hotela “Westin”, a sudionici će boraviti u svojim sobama, gdje će pratiti livestream i dolaziti na borbu kada budu pozvani, uz posebnu protuepidemijsku pripremu kroz sobu za zagrijavanje i sobu za dezinfekciju, a poslije borbe vraćati će se ponovno u svoje sobe.

 

Ovo je prvo veliko takmičenje u Taekwondo nakon početka pandemije, a podsjećamo da će Bosna i Hercegovina, tačnije grad Sarajevo biti domaćin Evropskog prvenstva za seniore u olimpijskim kategorijama, te Evropskog prvenstva za kadete u decembru ove godine.

 

Iz Taekwondo saveza su istakli da se nadaju dobrim rezultatima naših takmičara, a naša delegacija predvođena Samirom Šarićem i Vedranom Ćubelom razgovarat će sa predstavnicima Evropske taekwondo federacije u Zagrebu kako bi i takmičenje u BiH prošlo u najboljem redu poštujući sve mjere i preporuke u vezi sa pandemijom.