Drugog dana evropskog Taekwondo prvenstva za seniore u olimpijskim kategorijama na rasporedu su bile borbe seniorki. Na borilištima je učestvovalo ukupno 77 takmičarki, a najbolje rezultate ostvarili su predstavnice Francuske. Drugo mjesto zauzela je ekipa Velike Britanije dok je treća bila reprezentacija Izraela.

 

U kategoriji do 57 kilograma najbolja je bila dvostruka olimpijska pobjednica Jade Jones koja je do finala pobjedila predstavnice Srbije, Češke i Poljske, dok je u posljednjem meču savladala predstavnicu Turske.

 

Drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojila je Hatice Kubra Ilgun, dok su bronzane bile Patrycja Adamkiewicz iz Poljske i Marta Calvo iz Španije.

 

U kategoriji do 67 kilograma najbolja je bila Magda Wiet iz Francuske, srebrena je bila Matea Jelić iz Hrvatske, dok su Ikra Kayir iz Turske i Cecilia Castro iz Španije bile trećeplasirane.

 

U kategoriji do 49 kilograma najbolja je bila predstavnica Izraela Abishag Semberg, drugoplasirana je bila Adriana Cerezo iz Španije, dok su treće mjesto osvojile predstavnice Velike Britanije Jordyn Smith i Maddison Moore.

 

U kategoriji 67 kilograma najbolja je bila Althea Laurin iz Francuske, drugo mjesto zauzela je predstavnica Turske Nafia Kus, dok su bronzane bile Rebecca Mcgowan iz Velike Britanije, te Marlene Jahl iz Austrije.

 

Bosna i Hercegovina je imala šest predstavnica.

 

Sara Grubišić je poražena od predstavnice Rumunije, Ivana Šarenac od predstavnice Moldavije, Edna Abaspahić je poražena od predstavnice Češke , Indira Fazlić od predstavnice Srbije, te Dora Marušić od predstavnice Francuske.

 

Jedina takmičarka iz BiH koja je ostvarila pobjedu je Marija Štetić koja je savladala predstavnicu Slovačke, ali je u drugom krugu poražena od reprezentativke Turske koja se već kvalificirala na Olimpijske Igre u Tokiju.

 

Najbolja reprezentacija u ukupnom plasmanu seniora i seniorki bila je reprezentacija Francuske, drugoplasirana je bila Velika Britanija , dok je treća bila reprezentacija Srbija.

 

Sutra se nastavlja Evropsko prvenstvo za kadete, dok su posljednjeg dana na programu borbe kadetkinja.