Nakon historijskog uspjeha i osvajanja dvije srebrene medalje na Evropskom prvenstvu za seniore u Sofiji bh. takmičari Marija Štetić i Nedžad Husić podjelili su svoje impresije.

“Osjećam se fenomenalno, naravno osjećaj će se tek sleći kada se naspavamo, nisam još svjesna šta sam napravila za Bosnu i Hercegovinu i koji je to uspjeh, ali bitno je da sam dobro, da se dobro osjećam i da ćemo ovako nastaviti do našeg cilja, a to su Olimpijske Igre i medalja na Olimpijskim Igrama”, kazala je Marija nakon velikog rezultata za Bosnu i Hercegovinu.

Nedžad Husić nije krio zadovoljstvo svojim nastupom i ostvarenim rezultatom.

“Biti drugi u Evropi nije mala stvar, to je historijski rezultat za moju domovinu u ovom sportu. Drago mi je da sam jedan od onih koji će motivisati naše borce da idu prema vrhu. Što se tiče borbi, svaka je bila itekako naporna, pobjedio sam četiri, a u finalu sam izgubio od reprezentativca Poljske. Generalno, što se tiče mog rezultata i mog nastupa ja sam zadovoljan, moglo je biti bolje, ali tako je kako je. Trenutno se spremam za Olimpijske kvalifikacije koje će se održati na istom mjestu u Bugarskoj, i nadam se ako Bog da odlasku na Olimpijske Igre.”