Zamjenici gradonačelnice Sarajeva Anja Margetić i Haris Bašić ugostili su danas Nedžada Husića, koji se okitio srebrenom medaljom na nedavno održanom Evropskom taekwondo prvenstvu za seniore u Sofiji.

Ovaj mladi i perspektivni sportista svojim izvanrednim rezultatima, trudom i zalaganjem na najbolji način predstavlja svoj klub „Novi Grad“, Taekwondo savez BiH, ali i državu Bosnu i Hercegovinu i grad Sarajevo.

„Već sa tri godine sam počeo trenirati teakwondo koji mi je danas postao stil života.  Zahvaljujem se na prijemu i podršci Grada Sarajeva. Nastojat ću da postižem još bolje rezultate kako bi se zajedno još više radovali i družili“, kazao je Husić.

Nedžad ovog vikenda ponovo putuje u Sofiju, ali na kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju:

„U teakwondo-u je teže proći kvalifikacije nego osvojiti medalju. Ja sam spreman i nadam se da ću učestvovati na Olimpijadi, i tako se boriti za medalju, prvu olimpijsku za BiH“, poručuje ovaj skromni sportista.

Čestitajući Nedžadu na velikom uspjehu, zamjenici Margetić i Bašić su istakli da da će u Gradu Sarajevu imati sagovornika i podršku.

Današnjem prijemu prisustvovao je i Samir Šarić u ime Teakwondo saveza BiH koji je zamjenike gradonačelnice upoznao sa izvanrednim rezultatima i priznanjima koje postižu naši takmičari, kao i sa budućim planovima.

„U 2020. godini smo proglašeni najboljim savezom i ostvarili smo najbolje sportske rezultate. BiH je prva država u regionu koja je dobila organizaciju Evropskog prvenstva u taekwondo-u. Proglašeno je najbolje organiziranim u zadnjih deset godina. Savezu je to bila ulaznica da budemo domaćini Evropskom taekwondo prvenstvu za juniore u novembru ove godine u Sarajevu“, istakao je Šarić.