Reprezentativac Bosne i Hercegovine i Taekwondou, i član Taekwondo kluba Novi Grad Nedžad Husić nastupio je u Istanbulu na Turkish Openu na kojem je ostvario tri pobjede i zamalo ostao bez medalje. Jedan od najperspektivnijih takmičara i pretendent na Olimpijske Igre savladao je predstavnike Turske sa 26:2, Palestine sa 29:7 i Španije sa 23:6. U četvrtoj borbi poražen je od predstavnika Rusije rezultatom 25:24 čime je ostao bez borbe za medalju.

Na ovom takmičenju sa Husićem je bio i predsjednik Taekwondo saveza FBiH i član Izvršnog odbora državnog Taekwondo saveza Samir Šarić, koji je istakao kako Taekwondo savez BiH nastavlja sa aktivnostima koje doprinose razvoju taekwondoa u državi, kao i jačanju naših takmičara.

Ovom prilikom Taekwondo savezu BiH uručena je elektronska opremu koju je našem savezu poklonio Taekwondo savez Turske. Vrijedna oprema za reprezentativne selekcije prva je ovakvog tipa u našoj državi i sigurno će biti od velike pomoći za pripreme reprezentativaca i buduće vrhunske rezultate naših takmičara.

Saradnju dva saveza inicirao je delegat Evropske Taekwondo Unije, Ali Sagarkaya, koji je bio glavni delegat na Evropskom prvenstvu održanom u Sarajevu prethodne godine, a Šarić se ovom prilikom sastao i sa predsjednikom turskog saveza Metin Şahinom.

Şahin je čestitao Taekwondo savezu BiH na organizaciji Evropskog prvenstva u izuzetno izazovnim vremenima, i obećao da će dva saveza i u budućnosti sarađivati.