Taekwondo savez BiH potpisao je ugovor sa renomiranom kompanijom Porsche BH koja će podržati nekoliko turnira u organizaciji Taekwondo saveza BiH.

Ugovor su potpisali član predsjedništva Taekwondo saveza BiH Samir Šarić i predstavnik kompanije Porsche BH d.o.o Senad Olovčić.

“Zahvalni smo prestižnoj kompaniji Porsche BH d.o.o. što je prepoznala rad Taekwondo saveza BiH i rezultate koje smo postigli u posljednje vrijeme. Nastavljamo sa našim aktivnostima i pripremama za turnire i vrhunska takmičenja na kojima će nastupiti naši takmičari”, istakao je Samir Šarić.

„Porsche BH d.o.o. u sklopu svoje strategije stalne podrške sportu Bosni i Hercegovini, ovog puta se odlučila sa ponosom podržati najtrofejniji sport u Bosni i Hercegovini. Sigurni smo da će ovo biti jedan dobar početak saradnje. Svim našim sportistima želimo da nastave nizati uspjehe i donositi medalje svojoj domovini“, kazao je Senad Olovčić.

Podsjećamo da je u okviru kompanije Porsche BH prošle sedmice je lansiran i novi brend MOON, koji u sklopu svojih aktivnosti nudi potpuna rješenja za generisanje čiste energije i korištenje za punjenje električnih automobila.

„Kako je naša kompanija lider u elektromobilnosti, tako i naši Taekwondo sportisti nižu medalje i šire pozitivnu energiju u našem društvu. Radosni smo jer smo pronašli poveznicu između pozitivne energije naših sportista i čiste energije koja će u budućnosti pogoniti naše električne automobile“, kazao je rukovodilac marke MOON za BiH, Haris Muratović.