Održan je posljednji modul, tj. odbrane studija slučaja polaznika “Naprednih kurseva menadžmenta u sportu” u organizaciji Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.
Radi se o edukativnom programu koji je osmišljen od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i usmjeren na unapređenje rada sportskih organizacija sa ciljem usavršavanja vještina i kompetencija ljudskih potencijala, ali i stvaranja „društva znanja“ koje će uspostaviti jake veze među menadžerima iz različitih sportova.
U šest mjeseci koliko je trajao program “Naprednih kurseva menadžmenta u sportu” polaznici su imali priliku da slušaju predavanja iz oblasti organzacije i upravljanja, strateškog menadžmenta, upravljanja ljudskim potencijalima, finansijama, marketinga i komunikacija, projekt menadžmenta i organizacije velikih sportskih događaja.
Nastava je bila teoretsko-praktičnog karaktera, a učesnici su znanje stečeno na teoretskom dijelu nastave prezentirali u vidu realnih studija slučaja prenoseći iskustva rada u svojim organizacijama.
Edukaciju je uspješno završilo 16 polaznika iz bosanskohercegovačkih sportskih organizacija među kojima su se našli i predstavnici Taekwondo saveza BiH, Samir Šarić i Vedran Ćubela.