Proteklog vikenda u Sofiji se održao osmi internacionalni G1 turnir “RAMUS SOFIA OPEN” na kojem su učestvovali takmičari iz Bosne i Hercegovine. Nakon što su kadeti i juniori osvojili devet medalja, na rasporedu si bile borbe seniora.

Najbolji rezultat za bh. predstavnike ostvarila je Marija Štetić koja je osvojila srebrenu medalju. Na svom putu do drugog mjesta Štetić je ostvarila četiri pobjede, a u polufinalu je savladala višestruku olimpijsku pobjednicu Jade Jones na zlatni bod.

Nedžad Husić iz Taekwondo kluba Novi Grad ostvario je dvije izuzetne pobjede nad protivnicima iz Španije i Brazila, ali je poražen od predstavnika Irana na zlatni bod čime je ostao bez medalje.

Na turniru su takođe nastupili i drugi bh. takmičari među kojima su bili Ivana Šarenac (TKD Brčko), Erol Nući (TKD Mladost), Dora Marušić (TKD Mladost), Katarina Kraišnik (TKD Novi Grad), David Marušić (TKD Novi Grad), Timur Subašić (TKD Novi Grad), Ali Rašidagić (TKD Novi Grad), Edna Abaspahić (TKD Novi Grad), Ibrahim Đonko (TKD Novi Grad) i Samir Selimović (TKD Novi Grad).

Taekwondo savez Bosne i Hercegovine čestita Mariji na osvajanju medalje, kao i ostalim takmičarima koji su dostojno predstavili svoje klubove i državu.