Treći dan Svjetskog taekwondo prvenstva za kadete donio je nove zanimljive borbe u kategorijama 164cm, 168cm i 172cm. Svoj dan imali su reprezentativci Irana koji osvojili dvije zlatne, srebrenu i bronzanu medalju.

Mariia Voroshilina (AIN) osvojila je zlatnu medalju u kategoriji žena do 164cm, Heliya Ebrahimiyan (Iran) bila je srebrena, dok su bronze osvojili Sofija Hinić (Hrvatska) i Sofia Frassica (Italija). U kategorijama muškaraca do 168cm zlato je osvojio Manuel Guillermo Cortes (Meksiko), drugo mjesto zauzeo je Kiril Kuznietsov (Ukrajina), a bronze su pripale Marc-daniel Jumananu (SAD) i Georgios Iliopoulousu (Grčka).

Sjajnu finalnu borbu u kategoriji žena do 168cm odradile su Rozhan Soufi (Iran) i Polina Tupchii (Ukrajina), a predstavnica Irana imala je više sreće i na kraju osvojila zlato. Napassakorn Sritimongkol (Thailand) i Chieh-ling Wang (Kineski Taipei) su u istoj kategoriji osvojili bronzane medalje.

U visinskoj kategoriji žena do 172 cm prvo mjesto osvojila je Kimia Seyedeh Mohammadi (Iran), srebrena je bila Varvara Fomenko (AIN), dok su bronzane bile Linda Victoria Rodriguez (Meksiko), te Paula Mora (Španija). Kod muškaraca do 172cm prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je Bashir Adzhiev (AIN), Abderraman Touiar (Italija) bio je srebreni, dok su treće mjesto i bronzane medalje osvojili Kenai Hernandez (Meksiko) i Mirabbass Hosseinyfar (Iran).

Prisutni gledaoci u areni hotela Hills mogli su uživati u sjajnoj atmosferi, a priliku će imati i sutra kada se održavaju borbe u kategorijama muškaraca do 176cm i 180cm, žena do 176cm, te muškaraca preko 180cm i žena preko 176cm.

*Pod zastavom AIN (Individual Neutral Athletes) nastupaju sportisti koji su odlukom vijeća World Taekwondo dobiti priliku nastupiti na takmičenjima, ali ne pod zastavama matičnih zemalja.