Taekwondo takmičenje “Multi European games” koje se održava u Sarajevu počelo je danas borbama juniora i juniorki. U Areni hotela Hills posjetioci su mogli uživati u odličnim taekwondo borbama i nastupima takmičara iz cijele Evrope.

Svoje nastupe danas su imali bh. takmičari koji su osvojili ukupno osam medalja, od čega tri zlatne i pet bronzanih. Zlatne medalje osvojili su Benjamin Husić iz Taekwondo kluba Novi Grad koji je u uzbudljivom finalu savladao predstavnika Ukrajine, Sara Pidro iz Taekwondo kluba Bugojno koja je bez izgubljene runde osvojila najsjajniju medalju i Marija Jokić koja je u finalnom meču bila bolja od predstavnice Norveške.

Bronzane medalje osvojili su Marija Orlović i Nino Šeremet iz Taekwondo kluba Magone, Adna Berbić iz Taekwondo kluba Nur, Ejla Makaš iz Taekwondo kluba Novi Grad, te Ahmed Dizdar iz Taekwondo kluba Šampion.

Najbolji rezultat u ukupnom poretku među 62 tima koja su danas nastupila ostvario je Taekwondo klub Marjan iz Hrvatske, drugo mjesto zauzela je ekipa Finestrat iz Španije dok je trećeplasirani bio Taekwondo klub Galeb iz Srbije.

Takmičenje se nastavlja sutra kada će na tatami izaći kadeti, a prve borbe zakazane su za 9 sati.